BURSA HABER
Giriş Tarihi : 23-08-2021 09:58   Güncelleme : 23-08-2021 09:58

Yıldırım Belediyesi’nden TMMOB MMO Bursa Şubesi’ne Ziyaret

Bursa Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, TMMOB Makina Mühendisleri Odası Bursa Şubesi’ni ziyaret etti. Ziyarete TMMOB MMO Bursa Şube Yönetim Kurulu Başkanı Fikri Düşünceli, TMMOB MMO Bursa Şube Sekreter Üyesi Ferudun Tetik ve TMMOB MMO Bursa Şube Müdürü Kaan Özten katıldı.

Yıldırım Belediyesi’nden TMMOB MMO Bursa Şubesi’ne Ziyaret

Düşünceli, kamu yararına olan işlerde, halk sağlığı ve güvenliği konularında müşterek çalışmaların önemini belirterek, kentteki uygulamalar için meslek odaları ile birlikte çalışmayı ve ortak aklın hayata geçirilmesinin önemini ifade etti.

Güvensiz otobüs durakları, standartlara uygun olmayan karayolları, hatalı ve uygun olmayan trafik işaretleri, karbonmonoksit zehirlenmeleri, hava kirliliği, doğalgaz patlama ve yangınları, hastane, okul, konut ve işyerlerindeki yangınlar, ev kazaları, iş kazaları, asansör kazaları, pazar alanlarındaki çatı çökmeleri, vinç kazaları, LPG'li araçlar, teleferik ve lunapark kazaları, engelli vatandaşlarımızın kentte erişilebilirlik standartlarının yerine getirilmemesinin, ülkemizde ve Bursa’da Güvenli Kent, Güvenli Yaşamı ortadan kaldıran kazalar ve uygunsuzluklar olduğunu ifade eden Düşünceli, tüm bu olumsuzlukların giderilmesinin, kurumsal işbirliği ile yapılacak çalışmalarla önlenebileceğini, bu işbirliğine her zaman hazır olduklarını belirtti.

Sanayinin dönüşümünün gerektiğini belirten Düşünceli, kirletici sanayiden temiz, yeni sanayiye geçilmesi gerektiğini ifade etti.

Şehirlerin kalkınmasının birlik ve beraberlikle olacağını söyleyen Yılmaz, şehirleri yeniden planlarken aynı zamanda sosyal yaşam alanlarını da oluşturduklarını ifade etti. Yılmaz aynı zamanda katma değeri yüksek ürünler üretilmesinin ve bilgi üretiminin önemini belirtti.

MMO Bursa Şube Sekreter Üyesi Ferudun Tetik de, Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz’ı 9 Ekim 2021 tarihinde BAOB Yerleşkesi’nde yapılacak “NDT Günleri - XII. Kaynak Kongresine Giderken” etkinliğine davet etti.

Karşılıklı iyi niyetlerin dile getirildiği ziyarette, müşterek işler yapmanın önemine değinen TMMOB MMO Bursa Şube Yönetim Kurulu Başkanı Fikri Düşünceli, ziyaretlerinden dolayı Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz’a memnuniyetlerini ifade ederek, teşekkür etti.