BURSA HABER
Giriş Tarihi : 31-01-2024 09:15   Güncelleme : 31-01-2024 10:58

UEDAŞ çözüm değil sorun üretmekte! Vatandaşlar isyan etti

Yaklaşan yerel seçimler öncesi UEDAŞ Osmangazi'deki birçok mahallenin sorunlarına çözüm odaklı yaklaşmak yerine sıkıntı vermekte .Mahalle sakinleri, UEDAŞ’a defalarca başvurmasına rağmen, sorunlar giderilebilmiş değil. 

UEDAŞ çözüm değil sorun üretmekte! Vatandaşlar isyan etti

Osmangazi'de bulunan 136 Mahalle sınırları içerisinde Osmangaziye hizmetini sunmayan UEDAŞ kurumunu başta mahalle muhtarları olmak üzere vatandaşları adeta canından bezdirdi.

Bütün mahallelerde sıkıntılar yaşanmakta ve UEDAŞ'a bildirilen sorunlar yapılmadan yapıldı deyip kapatılmaktadır.  Bu konu ile alakalı mahalle muhtarları ve vatandaşlar sürekli şikayetlerde bulunmaktadır.

Bu şikayetler siyasiler aracılığı ile  bakanlığa kadar iletilmiş ,kaymakamlık ve valilik kurumlarına da iletilmiş durumda. Ancak UEDAŞ halen bu sorunların gereğini yapmamaktadır. Bölgelerde sokak lambaları , bölge bölge yanmamakta ve hırsızlık olaylarına zemin hazırlamaktadır. Yaşanan hırsızlıklar mahalle halkının bütün can ve mal güvenliği ile alakalı tehlikeleride UEDAŞ tarafından dikkate alınmamaktadır.


 Tüm yaşanan bu sorunlar karşısında UEDAŞ sorunlara kulak tıkayarak kurumları ve yetkilileri dikkate almayarak vatandaşların sorunlarını çözmeyerek  mahalle halkının can ve mal güvenliğini tehlikeye atmaktadır. Mahalle sakinleri, UEDAŞ’a defalarca başvurmasına rağmen, sorun giderilebilmiş değil. 

Dikilen elektrik direklerinin ardından asfalt yamaları da ya çok geç yapılmakta yada hiç yapılmamaktadır.


Osmangazi'deki muhtarlar ve vatandaşlar bir an önce bölgedeki talepleri üzerine bu konu ele alınıp gereğinin yapılması gerekmektedir diye ifade ettiler.