Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) ve DOMiNO Ventures tarafından, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA), Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA), İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA) ve Trakya Kalkınma Ajansı (TRAKYAKA) iş birliğinde, yeni formatı ile Marmara bölgesinde faaliyet gösteren girişimcilere yönelik “TechUP-Teknoloji Odaklı Hızlandırıcı Programı” başlıyor.
Faaliyet gösterdiği alanda yenilikçi ve teknolojik bir hizmeti olan, fakat söz konusu yatırıma erişim veya tecrübe eksikliği gibi sebeplerle gerçekleştiremeyen girişimcilerin, büyüme hedeflerinin mentorlar gözetiminde desteklenmesini sağlayan TechUP’a bu dönem Proof of Concept (PoC - Kavramın İspatı) süreçleri eklendi. Bu sayede girişimciler PoC süreçlerini Türkiye’nin önde gelen Doğuş Teknoloji, Cevher Holding ve Yapı Kredi gibi şirketlerinde yapabilecek.
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda faaliyet gösteren BEBKA’nın Genel Sekreter Vekili Sabri Bayram tarafından yapılan açıklamaya göre, “TechUP Programı Marmara Bölgesinde faaliyet gösteren, sektör ayrımı olmaksızın yenilikçi ve teknolojik bir ürünü ya da hizmeti olan, PoC süreçlerinde desteğe ihtiyacı olan, tercihen ciro elde etmiş, mentor desteği ile büyümek, müşteri bulmak ve yatırım almak isteyen teknoloji tabanlı girişimcilerin başvurularına açıldı. Milli teknoloji hamlesini gerçekleştirmek ve Turcorn100 programına bölgemizden de girişimciler çıkarmak için girişimcilik odaklı çalışmalarımız devam ediyor” dedi.
Ayrıca 2024 yılının Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından “Kadın Girişimciliği ve Kadın İstihdamı Yılı” ilan edilmesine istinaden TechUP Programına yapılan kadın girişimci başvurularına ek puan verileceği belirtildi.
Girişimci başvuruları için son tarihin 28 Haziran 2024 olduğu TechUP Programı ile ilgili detaylı bilgi ve başvuru formuna BEBKA TechUP internet sitesi (https://techup.bebka.org.tr/techup-2024/) üzerinden ulaşılabilir.