EKONOMİ
Giriş Tarihi : 13-01-2024 17:22

SANKON 50 bin gence istihdam sağlayacak

Sanayi ve Ticaret Konfederasyonu (SANKON), Türkiye yüzyılında istihdam politikasına destek olmak amacı ile üye şirketleri vasıtasıyla 50 bin gence istihdam sağlayacak..

SANKON 50 bin gence istihdam sağlayacak

Sanayi ve Ticaret Konfederasyonu (SANKON), Türkiye yüzyılında istihdam politikasına destek olmak amacı ile üye şirketleri vasıtasıyla 50 bin gence istihdam sağlayacak.
SANKON, Türkiye yüzyılı hedefine katkı sağlamak amacıyla geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yılda 50 bin gencin istihdamına yönelik çalışmalarına başladığını duyurdu. SANKON Yönetim Kurulu adına yazılı açıklama yapan Genel Sekreter Nazmi Tutal, “İş dünyası olarak, gençlerin istihdamına büyük bir önem veriyoruz. Ülkelerin ekonomik anlamdaki başarı ve güçlerinin en önemli göstergelerinin başında ekonomik büyüme gelmektedir. Ekonomik açıdan büyüyen bir ülkede istihdam edilenlerin sayısında da bir artış olması beklenmektedir. Bu nedenle yönetim kurulumuz tarafından geçmiş yıllarda olduğu gibi, Türkiye yüzyılında da hükümetimizin istihdam politikalarına destek olmak amacıyla, üye şirketlerimiz vasıtasıyla, 50 bin gencimize istihdam sağlama kararı alınmıştır” dedi.

“50 bin gencimizin istihdamına yönelik çalışmalarımız başlamıştır”
50 bin gencin istihdamına yönelik çalışmaların başladığını, bu ve benzer projelere de kararlılıkla katkı vermeye devam edeceklerini ifade eden Tutal, “SANKON kuruluşu olarak, geçmiş yıllarda da gençlerimizin istihdamına yönelik çalışmalar yapmıştık. Ekonominin çarklarının düzgün çalışabilmesi için istihdamın artırılması gerekir. İstihdam arttıkça iş gücünün üretime katılımı yükselir. Buna bağlı olarak işsizlik azalır ve üretim faktörlerinin etkin kullanımı sağlanır. Güçlü bir ekonominin varlığı ancak istihdamla mümkündür. Türkiye yüzyılı hedefine katkı sağlamak amacıyla geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yılda 50 bin gencimizin istihdamına yönelik çalışmalarımız başlamıştır. SANKON kuruluşunun bünyesinde komisyonlar kurulmuştur. Bu konuda ticaret ve sanayi odaları, borsalar, ekonomik sivil toplum kuruluşları ile iş birliği içerisinde olacağız. Kamu yararına yapılacak olan benzeri sosyal sorumluluk projelerine SANKON kuruluşu her zaman çok önem vermiştir ve katkı sağlamıştır. Bu ve benzer projelere büyük bir kararlılıkla katkı vermeye devam edeceğiz” diye konuştu.