Yazarlar Video Galeri Rehber İlanlar Anket Gazeteler İletişim RSS
Bursa Takip Haber  |  Haberiniz olsun
  • BURSA HABER
  • BURSASPOR
  • EKONOMİ
  • GÜNDEM
  • ASAYİŞ
  • SİYASET
  • SPOR
    • FUTBOL
    • BASKETBOL
    • TENİS
    • VOLEYBOL
  • EĞİTİM

Kategoriler
  • BURSA HABER
  • BURSASPOR
  • EKONOMİ
  • GÜNDEM
  • ASAYİŞ
  • SİYASET
  • SPOR
  • EĞİTİM
  • DÜNYA
  • SAĞLIK
  • TEKNOLOJİ
  • KÜLTÜR - SANAT
  • YEREL
  • RÖPORTAJ
  • GENEL
Uygulamalar
  • Yazarlar
  • Video
  • Galeri
  • Rehber
  • İlanlar
  • Anket
  • Namaz
  • Gazeteler
  • Sitene Ekle
  • Puan Durumları
  • Mail Bülteni
  • RSS
Diğer Sayfalar
  • Canlı Yayın
Kurumsal
  • İletişim
  • Künye
  • Yayın İlkeleri
  • Kurallar
  • Gizlilik
  • Kullanıcı Sözleşmesi
  • Veri Politikası
SONDAKİKA
15:39 Ağaçta mahsur kalan kedi itfaiye tarafından kurtarıldı
15:38 Mavi Vatan’ın tarihi kökenlerine ışık tutuldu
15:32 Aziz Yıldırım: "120. yılımızda; 100. yıl ruhuyla, şampiyonluk mücadelemize başlıyoruz"
15:28 Başiskele Seymen Mahallesi’nde üstyapı yenilendi
15:23 Beşiktaş, teknik direktörlük görevi için İtalyan çalıştırıcı Vincenzo Italiano ile görüşmelere başlandığını Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) bildirdi.
15:23 Kartepe Devlet Hastanesi için arazi Sağlık Bakanlığı’na devredildi
15:23 Yazarlık Akademisi’nde 50 saatlik eğitimle kalemler güçleniyor
15:17 Polis bu kez mavi vatan için temizlik operasyonu yaptı
15:05 Orhangazi’deki kazada ağır yaralanmıştı, hayat mücadelesi 5 gün sürdü
15:03 19 yıl hapis cezasıyla aranıyordu, cezaevi firarisi yakalandı
  1. Anasayfa
  2. EKONOMİ
  3. Reel kesim güven endeksi Aralık ayında azaldı

Reel kesim güven endeksi Aralık ayında azaldı

Aralık ayında mevsimsellikten arındırılmış Reel Kesim Güven Endeksi (RKGE-MA), bir önceki aya göre 0,5 puan azalarak 103,4 seviyesinde gerçekleşti.. Aralık ayında mevsimsellikten arındırılmış Reel Kesim Güven Endeksi (RKGE-MA), bir önceki aya göre 0,5 puan azalarak 103,4 seviyesinde gerçekleşti. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), Aralık ayı reel kesim güven endeksini paylaştı. İmalat sanayinde faaliyet gösteren bin 735 iş yerinin yanıtlarından elde edilenlere göre Aralık ayında mevsimsellikten arındırılmış Reel Kesim Güven Endeksi (RKGE-MA), bir önceki aya göre 0,5 puan azalarak 103,4 seviyesinde gerçekleşti. Endeksi oluşturan anket sorularına ait yayılma endeksleri incelendiğinde, genel gidişat, sabit sermaye yatırım harcaması, mevcut toplam sipariş miktarı, mevcut mamul mal stoku ve gelecek üç aydaki ihracat sipariş miktarına ilişkin değerlendirmeler endeksi artış yönünde etkilerken, son üç aydaki toplam sipariş miktarı, gelecek üç aydaki toplam istihdam ve gelecek üç aydaki üretim hacmine ilişkin değerlendirmeler endeksi azalış yönünde etkiledi. Mevsimsellikten arındırılmamış Reel Kesim Güven Endeksi (RKGE) bir önceki aya göre 1,1 puan azalarak 99,1 seviyesinde gerçekleşti. Son üç aya yönelik değerlendirmelerde, iç piyasa sipariş miktarında azalış bildirenler lehine olan seyrin bir önceki aya göre güçlendiği görüldü. Üretim hacmi ve ihracat sipariş miktarında artış bildirenler lehine olan seyrin ise azalış bildirenler lehine döndüğü gözlendi. Gelecek üç aya yönelik değerlendirmelerde, üretim hacmi ve iç piyasa sipariş miktarında artış bekleyenler lehine olan seyrin bir önceki aya göre zayıfladığı, ihracat sipariş miktarında artış bekleyenler lehine olan seyrin ise güçlendiği görüldü. Gelecek on iki aydaki sabit sermaye yatırım harcamasına ilişkin artış yönlü beklentilerin bir önceki aya göre güçlendiği, gelecek üç aydaki istihdama ilişkin artış yönlü beklentilerin ise zayıfladığı gözlendi. Ortalama birim maliyetlerde, gelecek üç ayda artış olacağını bekleyenler ve son üç ayda artış olduğunu bildirenler lehine olan seyrin zayıfladığı görüldü. Gelecek üç aydaki satış fiyatına ilişkin artış yönlü beklentilerin ise güçlendiği gözlendi. Gelecek on iki aylık dönem sonu itibarıyla yıllık ÜFE beklentisi bir önceki aya göre 2,4 puan azalarak yüzde 58,8 seviyesinde gerçekleşti. İçinde bulunduğu sanayi dalındaki genel gidişat konusunda, bir önceki aya kıyasla daha iyimser olduğunu belirtenlerin oranı yüzde 8,9’a, daha kötümser olduğunu belirtenlerin oranı yüzde 15,4‘e yükselirken, aynı kaldığını belirtenlerin oranı yüzde 75,7’ye geriledi.

 
26-12-2023 12:18
Abone Ol Google Publisher
Reel kesim güven endeksi Aralık ayında azaldı
YORUMLAR
  • Website
EKONOMİ
Bakan Bolat:
Bakan Bolat: "Türkiye ekonomisini dolar bazında 6 kattan fazla büyüterek 1 trilyon 639 milyar dolara yükseltme başarısını gösterdik"
Bursa iş dünyasının çatı kuruluşu BTSO 137 yaşında
Bursa iş dünyasının çatı kuruluşu BTSO 137 yaşında
Vodafone, iş ortakları ve bayi çalışanları ile KKTC’de buluştu
Vodafone, iş ortakları ve bayi çalışanları ile KKTC’de buluştu
Kointra ve Monetari blockchain ekosistemini bir araya getirdi
Kointra ve Monetari blockchain ekosistemini bir araya getirdi
Mayıs’ta en çok hava yolu ile yurt içi yolcu taşımacılığı pahalandı
Mayıs’ta en çok hava yolu ile yurt içi yolcu taşımacılığı pahalandı
Çok Okunanlar
1
(Düzeltme) Eniştesini ve kız kardeşini öldürdü, "Eniştemin eşimle ilişkisi olduğunu düşündüm" dedi
2
Nilüfer’de çocuklara spor dolu yaz başlıyor
3
Nilüfer’de Gençlik Festivali coşkusu
4
44 Yıllık eğitime adanmış bir hayat: Okul müdürü gözyaşları arasında emekliye ayrıldı
5
Sultangazi’de kazanın ardından kavga çıktı: Yaralı hayatını kaybetti
Loading...
Yükleniyor...
Sonraki

© 2026 Tüm hakları saklıdır. Sistem : Gazisoft Haber Yazılımı


  • BURSA HABER
  • BURSASPOR
  • EKONOMİ
  • GÜNDEM
  • ASAYİŞ
  • SİYASET
  • SPOR
  • EĞİTİM
  • DÜNYA
  • SAĞLIK
  • TEKNOLOJİ
  • KÜLTÜR - SANAT
  • YEREL
  • RÖPORTAJ
  • GENEL

İletişim Künye Yayın İlkeleri Kurallar Gizlilik Kullanıcı Sözleşmesi Veri Politikası
Haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez. Kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.

Haber : Reel kesim güven endeksi Aralık ayında azaldı