Yazarlar Video Galeri Rehber İlanlar Anket Gazeteler İletişim RSS
Bursa Takip Haber  |  Haberiniz olsun
  • BURSA HABER
  • BURSASPOR
  • EKONOMİ
  • GÜNDEM
  • ASAYİŞ
  • SİYASET
  • SPOR
    • FUTBOL
    • BASKETBOL
    • TENİS
    • VOLEYBOL
  • EĞİTİM

Kategoriler
  • BURSA HABER
  • BURSASPOR
  • EKONOMİ
  • GÜNDEM
  • ASAYİŞ
  • SİYASET
  • SPOR
  • EĞİTİM
  • DÜNYA
  • SAĞLIK
  • TEKNOLOJİ
  • KÜLTÜR - SANAT
  • YEREL
  • RÖPORTAJ
  • GENEL
Uygulamalar
  • Yazarlar
  • Video
  • Galeri
  • Rehber
  • İlanlar
  • Anket
  • Namaz
  • Gazeteler
  • Sitene Ekle
  • Puan Durumları
  • Mail Bülteni
  • RSS
Diğer Sayfalar
  • Canlı Yayın
Kurumsal
  • İletişim
  • Künye
  • Yayın İlkeleri
  • Kurallar
  • Gizlilik
  • Kullanıcı Sözleşmesi
  • Veri Politikası
SONDAKİKA
16:29 Büyükçekmece’de geniş alanda ot yangını
16:26 Tarihi çarşıdaki acı bilanço ortaya çıktı: Küle dönen 6 işletme havadan görüntülendi
16:05 Bilecik’te "Ben gidiyorum" notu bırakan 16 yaşındaki Yiğit 3 gündür kayıp
16:03 Bilecik Belediyesi Çocuk Sosyal Tesisleri’nde mezuniyet sevinci
15:57 Hıdırellez şenliğinde 600 vatandaş bilgilendirildi
15:57 Kaymakamı Odabaşı için veda yemeği programı düzenlendi
15:56 Tatil yolunda can veren anne ve kızı toprağa verildi
15:41 Büyükçekmece Çakmaklı Mahallesi’nde bilinmeyen bir nedenle geniş alan ot yangını çıktı. Yangın rüzgarın etkisiyle büyürken olay yerine itfaiye ekipleri sevk edildi.
15:37 Uludağ’ın tüm güzellikleri parkurlara taşınıyor
15:35 Edremit’te kursiyerlerin el emeği göz nuru ürünleri sergilendi
  1. Anasayfa
  2. ASAYİŞ
  3. Ormanı yakıp mahkemede ″Orman sevdalısıyım″ diyen sanığa 8 yıl hapis

Ormanı yakıp mahkemede ″Orman sevdalısıyım″ diyen sanığa 8 yıl hapis

Bursa’da bir yanda Uludağ diğer yanda Marmara Denizi’nin muhteşem güzelliklerini gören Gündoğdu Köyü’nde ormanı yaktığı iddiasıyla tutuklanan Ali Öner (35) hakkında mahkemeden karar çıktı. Savunmasında “Orman sevdalısıyım” diyen Öner; ’Kasten orman yakmak’ suçundan 8 yıl 4 ay hapis ve 16 bin lira cezaya çarptırıldı.. Bursa’da bir yanda Uludağ diğer yanda Marmara Denizi’nin muhteşem güzelliklerini gören Gündoğdu Köyü’nde ormanı yaktığı iddiasıyla tutuklanan Ali Öner (35) hakkında mahkemeden karar çıktı. Savunmasında “Orman sevdalısıyım” diyen Öner; ’Kasten orman yakmak’ suçundan 8 yıl 4 ay hapis ve 16 bin lira cezaya çarptırıldı. Osmangazi ilçesi Gündoğdu Köyü’nde 2023 Temmuz ayında ormanlık alanda birçok noktada yangın çıktı. Bölgeden yükselen dumanları gören çevredekiler durumu itfaiye ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine gelen itfaiye ekipleri yangına müdahale ederken, engebeli arazi nedeniyle yangına itfaiye ekiplerinin yanı sıra Orman Bölge Müdürlüğü’nün arasözleri de katıldı. Çam ormanları ve koruluk alandaki çok farklı noktada çıkan yangın itfaiye ve orman bölge müdürlüğü ekiplerinin müdahalesi sonucu kontrol altına alındı. İtfaiye ekiplerinin uzun süren müdahalesi sonucu yangın kontrol altına alınırken şüpheli olarak yakalanan Ali Öner (35), jandarma ekipleri tarafından gözaltına alındı. Bursa 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde ’Kasten orman yakmak’ ve ’Genel güvenliği kasten tehlikeye sokmak’ suçlarından 15 yıla kadar hapis cezası talebiyle hakkında dava açılan Öner, savcılık sorgusu ve mahkemede suçlamaları reddetti. İlk duruşmada tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Ali Öner tekrar hakim karşısına çıktı. İlk duruşmada ifadelerini tekrar eden Öner, "Ben orman sevdalısıyım. Böyle bir şey asla yapmam. Ormanın yanında çöplük vardı. Çekyat, mobilya ve çeşitli eşyalar oraya atılıyordu. Ben çöplüğü yakmak istedim kötü bir amacım yoktu. Rüzgarın etkisiyle alevler yayılınca bir anda ormanda yangın başladı. Çok korktum panik yaptım. Olay yerinden uzaklaşıp 1 kilometre uzaklıktaki evime gittim. Teras katında çekyatıma uzandım. Bu sırada jandarma gelip beni yakaladı. Suçsuzum" dedi. Kararını açıklayan mahkeme heyeti Öner’i, ’Kasten orman yakmak’ ve ’Genel güvenliği kasten tehlikeye sokmak’ suçlarından 8 yıl 4 ay hapis ve 16 bin lira cezaya çarptırdı.

 
03-04-2024 12:58
Abone Ol Google Publisher
Ormanı yakıp mahkemede ″Orman sevdalısıyım″ diyen sanığa 8 yıl hapis
YORUMLAR
  • Website
ASAYİŞ
Kültür Yolu Festivali’nde kan aktı: 2 yaralı
Kültür Yolu Festivali’nde kan aktı: 2 yaralı
Otomobil servise çarptı: 6 yaralı
Otomobil servise çarptı: 6 yaralı
Büyükçekmece’de geniş alanda ot yangını
Büyükçekmece’de geniş alanda ot yangını
Tarihi çarşıdaki acı bilanço ortaya çıktı: Küle dönen 6 işletme havadan görüntülendi
Tarihi çarşıdaki acı bilanço ortaya çıktı: Küle dönen 6 işletme havadan görüntülendi
Bilecik’te
Bilecik’te "Ben gidiyorum" notu bırakan 16 yaşındaki Yiğit 3 gündür kayıp
Çok Okunanlar
1
Tatil yolunda can veren anne ve kızı toprağa verildi
2
Tarihi çarşıdaki acı bilanço ortaya çıktı: Küle dönen 6 işletme havadan görüntülendi
3
Büyükçekmece’de geniş alanda ot yangını
4
500 bin liralık horoz operasyonu: 50 kişiye ceza yağdı
5
Beylikdüzü’nde aracı durdurup saldıran sürücüye 180 bin lira ceza: Ehliyetine el konuldu
Loading...
Yükleniyor...
Sonraki

© 2026 Tüm hakları saklıdır. Sistem : Gazisoft Haber Yazılımı


  • BURSA HABER
  • BURSASPOR
  • EKONOMİ
  • GÜNDEM
  • ASAYİŞ
  • SİYASET
  • SPOR
  • EĞİTİM
  • DÜNYA
  • SAĞLIK
  • TEKNOLOJİ
  • KÜLTÜR - SANAT
  • YEREL
  • RÖPORTAJ
  • GENEL

İletişim Künye Yayın İlkeleri Kurallar Gizlilik Kullanıcı Sözleşmesi Veri Politikası
Haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez. Kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.

Haber : Ormanı yakıp mahkemede ″Orman sevdalısıyım″ diyen sanığa 8 yıl hapis