BURSA HABER
Giriş Tarihi : 14-05-2021 15:54   Güncelleme : 14-05-2021 16:16

Oltu Ayyıldız Köylüleri Derneği Bayramlaşma Programında Buluşacak

Bursa Erzurum Oltu Ayyıldız köylüleri her yıl geleneksel olarak düzenlediği bayramlaşma programını bu yıl pandemi ile mücadele kurallarına riayet ederek online olarak gerçekleştirecek.

Oltu Ayyıldız Köylüleri Derneği Bayramlaşma Programında Buluşacak

Pandemi nedeniyle  Online olarak gerçekleştirecek  program öncesi açıklamalarda bulunan Bursa Erzurum Oltu Ayyıldız köylüleri Derneği Başkanı Ömer Elibol :

'' Pandeminin başında bu yeni sürecin geçici olacağını düşünüp normalleşmeyi bekledik ancak bu pandemi kısıtlamaları ile geçireceğimiz ikinci Ramazan Bayramı'nı evlerimizde örf ve adetlerimizden uzak yaşamaktayız. Bu bayramda da yüz yüze görüşme, ziyaret ve bayramlaşma yapamıyoruz.

Özellikle aile büyükleri, bu kısıtlamalardan daha yoğun ve uzun süreli etkilendiler. Aile büyüklerimizin en büyük ihtiyacı sosyalleşme ve iletişim olduğunu söyleyebiliriz. Yüz yüze iletişimin yerini tutmasa da görüntülü görüşme gibi araçlarla iletişim ve etkileşimin sürmesini sağlayarak  Bayramın ikinci gününde yani bu gün saat 20:00 de görüntülü Bayramlaşma ya katılmak isteyen ve Müsait olan köylülerimizle örf ve adetlerimizi sosyal medya üzerinden de olsa yapmak istiyoruz dedi.

Sözlerine devam eden  Elibol

Bu vesile ile Rabbim Ramazan ayı boyunca yaptığımız tüm ibadetlerimizi tevbelerimizi kabul edip, bizi ve sizleri mâaile affettiği kullarından eylesin, kalan ömrümüzde nefsimizi mağlup edip dünya hevesatı peşinde koşturmasın, dünya ve ahirette iyilik verip iyi insanlarla karşılaştırsın, ölünceye kadar göz ayak kulak, fikir selameti nimetinden mahrum etmeyip rızası dairesinde kullanmayı nasip etsin ve imanla kabre girip Efendimize ( sav) komşu etsin inşaallah,diyerek konuşmalarını tamamlandı