SAĞLIK
Giriş Tarihi : 05-05-2022 13:33

Oğlundan fedakar annesine böbrek sürprizi

Türkiye'nin farklı illerinde sınıf öğretmenliği yaptıktan sonra emekli olan 68 yaşındaki Leyla Türkmen, oğlundan nakledilen böbrekle sağlığına kavuştu..

Oğlundan fedakar annesine böbrek sürprizi

 

Emekli sınıf öğretmeni 68 yaşındaki Leyla Türkmen, "ucuz ikinci el araç alacağım" diyerek Antalya'ya giden ve verdiği tetkiklerde dokular uyumlu çıkan oğlunun böbreği ile hayata tutundu.

Anadolu'nun çeşitli illerinde öğretmenlik yapan ve eşinden boşandıktan sonra oğlunu yalnız büyüten Leyla Türkmen, 24 yıl önce diyabet hastası olduğunu öğrendi.

Hastalığının ilerlemesi ve yürümekte güçlük çekmesi üzerine 2006'da iki dizine protez yerleştirilen Türkmen'e, oğluyla yaşamını sürdürdüğü İzmir'de gördüğü uzun süreli tedavinin ardından 4 yıl önce kronik böbrek yetmezliği teşhisi konuldu.

Diyalize girdiği dönemde özellikle ileri yaş grubundakilerin okuma yazma öğrenmesi için ücretsiz kurslar düzenleyen Türkmen'e, hastalığı ilerleyince doktorları nakil olmasını önerdi.

Hasta kadın, oğlu Koray Yılmaz'ın (43) böbreğini vermek için gönüllü olmasına rağmen bunu kabul etmedi.

Koray ise bir süre önce Antalya'ya "ucuz ikinci el araç var onu alacağım." diyerek gitti ve annesinden gizli Akdeniz Üniversitesi Hastanesinde tetkik yaptırdı.

Dokuları uyumlu çıkınca nakil için randevu alan ve ikna ettiği annesini "Antalya'da muayene olacağız." diyerek kente getiren Koray Yılmaz'ın böbreği, operasyonla Türkmen'e nakledildi.