EĞİTİM
Giriş Tarihi : 25-04-2024 21:12   Güncelleme : 25-04-2024 21:12

KTSOİ öğrencilerinden renkli gösteri: Hacivat ve Karagöz Tiyatro Oyunu

KTSOİ öğrencilerinden renkli gösteri: Hacivat ve Karagöz Tiyatro Oyunu

Bursa'nın Osmangazi ilçesinde bulunan Kükürtlü Ticaret ve Sanayi Odası İlkokulu öğrencileri, kendi yazdıkları "Hayal Perdesi" kitabından uyarladıkları tiyatro oyunuyla Hacivat ve Karagöz'ü sahneye taşıdılar. Tiyatro gösterisi, Tiyatro Okul Müdürü Ali Osman Köseoğlu ve 3/B sınıfı öğretmeni Meral Demir'in öncülüğünde düzenlendi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Aydın Saldız ve çok sayıda velinin katılımıyla gerçekleşen gösteri, öğrencilerin emeği ve yetenekleriyle dolu bir atmosfer oluşturdu. KTSOİ 3/B sınıfı öğrencilerinin sergilediği Hacivat ve Karagöz oyunu, veliler tarafından büyük ilgiyle karşılandı.

Türkçe dersinde yazdıkları "Hayal Perdesi" kitabından esinlenerek hazırladıkları tiyatro oyununu sahnelemekten keyif alan öğrenciler, izleyicilere unutulmaz bir deneyim yaşattılar. Gösterinin ardından konuşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Aydın Saldız, tiyatroyu düzenleyen öğretmenlere ve öğrencilere teşekkür ederek, gösterinin başarılı bir şekilde gerçekleştirilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Saldız, ayrıca Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey adına da teşekkürlerini iletti.

Bu etkinlik, öğrencilerin yaratıcılıklarını sergilemelerine ve sahne deneyimi kazanmalarına fırsat sağlamanın yanı sıra, kültürel mirasımızın önemli bir parçası olan Hacivat ve Karagöz geleneğini yaşatmaya yönelik bir adım olarak da değerlendirildi.