KÜLTÜR - SANAT
Giriş Tarihi : 17-08-2023 12:23

Geleneksel Tiyatro Günleri Kulaca’dan başladı

İnegöl Belediyesi, Bursa Karagöz Derneği ile birlikte Geleneksel Tiyatro Günleri etkinlikleri çerçevesinde kırsal mahallelere konuk oluyor. 5 gün sürecek etkinliklerin ilki Kulaca Mahallesi’nde gerçekleştirildi..

Geleneksel Tiyatro Günleri Kulaca’dan başladı

İnegöl Belediyesi, Bursa Karagöz Derneği ile birlikte Geleneksel Tiyatro Günleri etkinlikleri çerçevesinde kırsal mahallelere konuk oluyor. 5 gün sürecek etkinliklerin ilki Kulaca Mahallesi’nde gerçekleştirildi.
İnegöl Belediyesi, kırsal mahallelerde yaz akşamlarını kültür sanatla süslüyor. Bursa Karagöz Derneği iş birliğinde 5 akşam 5 farklı kırsal mahallede düzenlenecek İnegöl Belediyesi Geleneksel Tiyatro Günleri çerçevesinde; meddah, orta oyunu ve Karagöz gösterileriyle her yaştan bireyin ilgiyle takip edeceği tiyatro günlerinin startı çarşamba akşamı Kulaca Mahallesi’nden verildi.

Kulacalı çocuklar unutulmaz bir gece yaşadı
İnegöl Belediyesi ile Bursa Karagöz Derneği iş birliğinde her akşam farklı bir kırsal mahalleye konuk olacak ekip, meddah, orta oyunu ve Karagöz ile Kulaca’da ilgiyle karşılandı. Özellikle çocukların kahkahalarla izlediği gösteri, Kulaca Mahallesi sakinlerinden tam not aldı. Gösteri boyunca çocuklar eğlenceli anlar yaşadı.

Her akşam farklı bir mahallede
Geleneksel Tiyatro Günleri etkinlikleri; 17 Ağustos Perşembe akşamı 20.30’da Çeltikçi Mahallesi Çeltikçi İlkokulunda, 18 Ağustos Cuma 20.30’da Ortaköy Mahallesi Süleyman Ezim İlkokulunda, 19 Ağustos Cumartesi 20.30’da Deydinler Dr. Emin Acar Ortaokulunda ve 20 Ağustos Pazar 20.30’da Küçükyenice Mahallesi Küçükyenice Ortaokulunda gerçekleştirilecek.