BURSA HABER
Giriş Tarihi : 04-09-2023 15:00

Festival 10’uncu kez başlıyor

Kültür Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü ve Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) destekleriyle bu yıl onuncu kez düzenlenen ‘Uluslararası Yed-i Velayet 7 Vilayet Kısa Film Festivali’ 7 Eylül’de açılış galasını yapıyor..

Festival 10’uncu kez başlıyor

Kültür Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü ve Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) destekleriyle bu yıl onuncu kez düzenlenen ‘Uluslararası Yed-i Velayet 7 Vilayet Kısa Film Festivali’ 7 Eylül’de açılış galasını yapıyor.
‘’Kurtuluşun Kadınları’’başlığı ile Kurtuluş Savaşı’nda mücadelesi ile örnek olan kadınlara ithaf edilen festival çerçevesinde, kahraman 7 Türk kadını beyaz perdeye taşındı. Cumhuriyetin 100. yılında, Halide Edip, Kara Fatma, Gördesli Makbule, Halime Çavuş, Hafız Selman İzbeli,Tayyar Rahmiye ve Çete Emir Ayşe’yi konu alan filmler ücretsiz halk gösterimi ile sinemaseverlerle buluşuyor.
Festivalin açılış galası, 7 Eylül’de Orhangazi Belediyesi Kültür Merkezi’nde yapılacak. Ardından da 8 Eylül’de Karacabey Karaca Park, 9 ve 10 Eylül’de ise Bursa Kent Meydanı AVM açık alanda kurulacak yazlık sinema ile kısa film gösterimlerigerçekleştirilecek. Festivalde Kurtuluşun Kadınları temalı 7, insan merkezli 7 kısa film olmak üzere 14 film 4 gün boyunca Bursalılarla buluşturulacak. Her akşam 7 kısa film gösterimi yapılacak, gösterimler 20:00 / 21:00 saatleri arasında ücretsiz gerçekleştirilecek.
Festival Başkanı Eda Sürmeli, yaptığı açıklamada; “Eylül ayının ilk haftası Aydın’dan Bursa’ya, İzmir’den Manisa ve Balıkesir’e hepimiz, ‘Kurtuluş Haftası’nı kutluyoruz. Bu haftayı özellikle seçtik. Hafta boyunca Bursalıları, 7 Kahraman Türk kadınının hikayesiile o günlere götüreceğiz. Cumhuriyetimizin 100. yılında, ‘Kurtuluşun Kadınlarına’ ithaf ettiğimiz festivalimizde 7 Kahraman Türk Kadınını anlayacak, belki de kimilerini ilk defa tanıyacağız. Bizim haklı mücadelemizin kahramanlarınıve onların nezdinde nicelerini rahmet, minnet ve hürmetle anıyor, tüm Bursalı sinemaseverleri festivalimizin ücretsiz halk gösterimlerine davet ediyoruz.” dedi.