Bahçelievler Belediyesi, Engelsiz Gelişim ve Yaşam Merkezi’nde hizmet alan özel bireyler ve aileleri için Boğaz turu düzenledi. Program kapsamında özel vatandaşlar belediyeye ait araçlarla evlerinden alınarak, Yenikapı’ya getirildi. Buradan tekneye geçen katılımcılar, İstanbul Boğazı’nın eşsiz manzarası eşliğinde keyifli bir gün geçirdi.
Bahçelievler Belediye Başkanı Dr. Hakan Bahadır, özel bireyler ve aileleriyle birlikte Boğaz turuna katılarak, onların mutluluğuna ortak oldu. Boğaz turu boyunca katılımcılar İstanbul’un eşsiz manzarası eşliğinde sohbet edip, müzik eşliğinde oynadı. Renkli görüntülere sahne olan program, özel bireylerin sosyal hayata katılımının önemini bir kez daha ortaya koydu.

"Onların hayatında çok büyük bir mücadele var"
Programda konuşan Bahçelievler Belediye Başkanı Dr. Hakan Bahadır, özel bireylerin ve ailelerinin günlük yaşamda önemli zorluklarla karşılaştığını belirterek, belediye olarak bu süreçte onların yanında olmaya devam ettiklerini söyledi. Başkan Bahadır, "Bugün, özel komşularımız ve kıymetli aileleriyle birlikte çok anlamlı bir program için bir aradayız. Her hafta bir gün Yenikapı’dan teknemize binerek, özel bireylerimizle birlikte İstanbul Boğazı’nın eşsiz güzelliklerini keşfediyor, onlara güzel bir gün yaşatmaya çalışıyoruz" dedi.
Programın yalnızca bir gezi olmadığını vurgulayan Bahadır, "Bu programı bizim için çok özel kılan, özel bireylerimizin ve ailelerinin sosyal hayata katılım konusunda yaşadığı zorluklara bir nebze olsun destek olabilmek. Çünkü onların hayatında bizim çoğu zaman fark edemediğimiz çok büyük bir mücadele var" ifadelerini kullandı.

"Ailelerimize nefes alabilecekleri bir alan oluşturuyoruz"
Özel bireylerin ailelerinin günlük yaşamda ciddi sorumluluklar üstlendiğini belirten Bahadır, "Özellikle anneler ve babalar; alışveriş yapmak, pazara gitmek, kuaföre gitmek ya da kısa süreliğine bir işini halletmek istediğinde çocuklarını güvenle bırakabilecekleri bir yer bulmakta zorlanabiliyor. Biz de Bahçelievler Belediyesi olarak tam bu noktada onların yanında olmak istiyoruz" diye konuştu.
Bahadır, refakat hizmetleriyle ailelere destek olduklarını belirterek, "Ailelerimize nefes alabilecekleri bir alan oluşturuyor, özel komşularımızı güvenli ve keyifli etkinliklerle buluşturuyoruz" dedi.

"Çalışmalarımız sadece gezilerden ibaret değil"
Bahçelievler Belediyesi’nin özel bireylere yönelik çalışmalarının farklı alanlarda devam ettiğini aktaran Bahadır, "Çalışmalarımız sadece gezilerden ibaret değil. Spor faaliyetlerimiz, sanat çalışmalarımız, dans ve ritim etkinliklerimizle özel bireylerimizin sosyal hayata daha fazla katılmalarını sağlıyoruz" ifadelerini kullandı.

"Belediyecilik insanın hayatına dokunmaktır"
Bahadır, belediyecilik anlayışlarının insan odaklı olduğunu vurgulayarak, "Bizim için belediyecilik sadece yollar, binalar ve parklar yapmak değildir. Belediyecilik; insanın hayatına dokunmak, ihtiyaç duyduğu anda yanında olmak ve yüzünü güldürebilmektir. Bahçelievler’de yaşayan her komşumuz bizim için değerlidir. Hiçbir vatandaşımızı geride bırakmadan herkesin hayatına dokunmak için çalışıyoruz" dedi.
Özel bireylerin mutluluğunun kendileri için büyük anlam taşıdığını belirten Bahadır, "Özel kardeşlerimizin yüzündeki mutluluğu, annelerinin, babalarının ve ailelerinin gözlerindeki huzuru gördüğümüzde bizim için bundan daha büyük bir mutluluk olmuyor. Benim en büyük arzum, Bahçelievler’de yaşayan bütün komşularımızın yüzünü güldürebilmek. Bugün de bunun için buradayız" şeklinde konuştu.
Boğaz turu boyunca müzik, sohbet ve çeşitli etkinliklerle keyifli vakit geçiren özel bireyler ve aileleri, İstanbul’un eşsiz manzarasının tadını çıkardı. Bu güzel buluşma, engel tanımayan yüreklerin azmin, mücadelenin ve dayanışmanın en güzel simgesi oldu. Programın ardından katılımcılar belediyeye ait araçlarla yeniden evlerine bırakıldı.