Yazarlar Video Galeri Rehber İlanlar Anket Gazeteler İletişim RSS
Bursa Takip Haber  |  Haberiniz olsun
  • BURSA HABER
  • BURSASPOR
  • EKONOMİ
  • GÜNDEM
  • ASAYİŞ
  • SİYASET
  • SPOR
    • FUTBOL
    • BASKETBOL
    • TENİS
    • VOLEYBOL
  • EĞİTİM

Kategoriler
  • BURSA HABER
  • BURSASPOR
  • EKONOMİ
  • GÜNDEM
  • ASAYİŞ
  • SİYASET
  • SPOR
  • EĞİTİM
  • DÜNYA
  • SAĞLIK
  • TEKNOLOJİ
  • KÜLTÜR - SANAT
  • YEREL
  • RÖPORTAJ
  • GENEL
Uygulamalar
  • Yazarlar
  • Video
  • Galeri
  • Rehber
  • İlanlar
  • Anket
  • Namaz
  • Gazeteler
  • Sitene Ekle
  • Puan Durumları
  • Mail Bülteni
  • RSS
Diğer Sayfalar
  • Canlı Yayın
Kurumsal
  • İletişim
  • Künye
  • Yayın İlkeleri
  • Kurallar
  • Gizlilik
  • Kullanıcı Sözleşmesi
  • Veri Politikası
SONDAKİKA
20:40 İş görüşmesi bahanesiyle açtırdıkları hesaplardan kredi çekip, paraları kendi hesaplarına aktardılar
20:25 Gaziosmanpaşa’da taciz iddiasıyla darbedilen şahıs konuştu
20:17 Fenerbahçe, Emma Meesseman ile sözleşme yeniledi
19:58 Güngören’de kaza yapan aracın takla attığı anlar kamerada
19:55 Başakşehir’de parktaki silahlı kavganın detayları ortaya çıktı
19:35 Bursa’da çay ocağı önünde silahlı saldırı: 1 yaralı
19:24 Pendik’te trafikte makas atan sürücüye 90 bin TL ceza
19:22 A Milli Futbol Takımı, Uluslar Ligi hazırlıklarına başladı
19:20 Dursun Özbek: "Okan Buruk’a dün de inancımız ve güvenimiz tamdı; bugün de tamdır"
19:18 Dursun Ali Arslan anısına düzenlenen turnuvada ilk gün heyecanı
  1. Anasayfa
  2. BURSA HABER
  3. e-ticaret eğitimi ile genç istihdamı artıyor, üretici kooperatifleri büyüyor

e-ticaret eğitimi ile genç istihdamı artıyor, üretici kooperatifleri büyüyor

BEBKA, ‘e-ticaret ve e-İhracat ile büyüme programı’ ile gençlere istihdam imkânı sağlarken, üretici kooperatiflerine de ticaret ağlarını geliştirme fırsatı sunuyor.. BEBKA, ‘e-ticaret ve e-İhracat ile büyüme programı’ ile gençlere istihdam imkânı sağlarken, üretici kooperatiflerine de ticaret ağlarını geliştirme fırsatı sunuyor. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda çalışmalarını sürdüren Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA), 2022-2023 teması olarak belirlenen ‘genç istihdamı’ alanında çalışmalarına yenisini ekledi. Son yıllarda giderek önem kazanan konulardan birisi olan e-ticaret konusunda Bursa’nın kapasitesini artırmak ve gençlere doğrudan istihdam edilebilecekleri yetenekler kazandırmak için BEBKA tarafından üniversitede okuyan ve yeni mezun olmuş gençlere yönelik olarak ‘e-ticaret ve ihracat uzmanlık eğitimleri’ düzenlendi. 72 saatlik yoğun eğitim programını başarıyla tamamlayan gençlere uzmanlık sertifikalarını veren BEBKA Genel Sekreteri Prof. Dr. M. Zeki Durak, "Ticaret Bakanlığı verilerine göre Türkiye’nin e-ticaret hacmi 2022’de bir önceki yıla göre yüzde 109 artışla 800,7 milyar TL olarak gerçekleşti. Sipariş adetleri de yüzde 43 artış ile 4 milyar 787’e yükseldi. Rakamlar, sektörün hızla büyüdüğünü gösterirken işletmelerimizin de bu trendi yakalaması gerektiğini ortaya koyuyor. Bu çerçevede Bursa’nın, ülkemizin e-ticaret payının yükseltilmesi amacıyla e-ticaret ile büyüme programını geliştirdik. Gençlerimizin yenilikçi iş modelleri ile üretim ve ticaret dünyasına dâhil edilmesini, ülkemizin geleceğinin garanti altına alınması olarak görüyoruz. Bu çerçevede teknik ve mali desteklerimizle farklı kurumlarla iş birliği yaparak gençlerimizin nitelikli iş gücü olarak istihdama katılmalarının önünü açmayı hedefliyoruz" dedi. Kooperatifler dijital çağda güçlenecek 13 gün süren eğitimde ‘e-ticarete giriş, e-ticaret sitesinin kurulumu, markalaşma, sosyal medya stratejisi, yerel ve global marketlerde satış, ödeme, lojistik süreçleri ve müşteri yönetimi’ konularında katılımcılara bilgiler aktarıldı. BEBKA’nın sağladığı e-ticaret eğitimlerini başarıyla tamamlayan gençler, 2 ay süresince eğitim hizmeti veren firma ile Bursa’da faaliyet gösteren kadın kooperatiflerine danışmanlık verecek. Bu çerçevede hem gençler uzmanlıklarını geliştirecek, hem de kadın kooperatifleri e-ticaret dünyasına adım atarak dijital çağda büyüme fırsatı yakalayacak.

 
18-07-2023 11:13
Abone Ol Google Publisher
e-ticaret eğitimi ile genç istihdamı artıyor, üretici kooperatifleri büyüyor
YORUMLAR
  • Website
BURSA HABER
MHP Osmangazi’de Serdar Burulday Dönemi: Mazbatayı Aldı, İlk Mesajını Bursa’nın Manevi Mirasından Verdi
MHP Osmangazi’de Serdar Burulday Dönemi: Mazbatayı Aldı, İlk Mesajını Bursa’nın Manevi Mirasından Verdi
Yıldırım’da İstihdama Destek
Yıldırım’da İstihdama Destek
Baş Temsilcilikten Şube Başkanlığına: Hizmet-İş Bursa'da Ekrem Engin Dönemi
Baş Temsilcilikten Şube Başkanlığına: Hizmet-İş Bursa'da Ekrem Engin Dönemi
Bursa'nın Teknoloji Vizyonuna Güçlü Aday: Bülent Öz, Yazılım Sektörü İçin Ortak Gelecek Çağrısı Yaptı
Bursa'nın Teknoloji Vizyonuna Güçlü Aday: Bülent Öz, Yazılım Sektörü İçin Ortak Gelecek Çağrısı Yaptı
KOBİAD’dan BTSO Seçim Sürecine Dikkat Çeken Mesaj: “KOBİ’leri Öncelikleyen Söylemler Umut Veriyor”
KOBİAD’dan BTSO Seçim Sürecine Dikkat Çeken Mesaj: “KOBİ’leri Öncelikleyen Söylemler Umut Veriyor”
Çok Okunanlar
1
Kalabalık gruba laf attı, dayak yedi: Silahı çekip yanlışlıkla kendini vurdu
2
Eski MİT görevlisi Kaşif Kozinoğlu’nun cezaevindeki ölümüne ilişkin soruşturma kapsamında eski gazeteci Osman Arslan, dönemin cezaevi müdürü Ömer Vatan ile dönemin vardiya amiri Kazım Beyke Silivri Adliyesine getirildi.
3
39. Erkekler Cumhurbaşkanlığı Kupası’nın basın toplantısı yapıldı
4
Kocaeli, Fransa maçı öncesi misafirlerini ağırlamaya hazırlanıyor
5
Kırklareli’nde kışlık salça hazırlığı
Loading...
Yükleniyor...
Sonraki

© 2026 Tüm hakları saklıdır. Sistem : Gazisoft Haber Yazılımı


  • BURSA HABER
  • BURSASPOR
  • EKONOMİ
  • GÜNDEM
  • ASAYİŞ
  • SİYASET
  • SPOR
  • EĞİTİM
  • DÜNYA
  • SAĞLIK
  • TEKNOLOJİ
  • KÜLTÜR - SANAT
  • YEREL
  • RÖPORTAJ
  • GENEL

İletişim Künye Yayın İlkeleri Kurallar Gizlilik Kullanıcı Sözleşmesi Veri Politikası
Haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez. Kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.

Haber : e-ticaret eğitimi ile genç istihdamı artıyor, üretici kooperatifleri büyüyor