Yazarlar Video Galeri Rehber İlanlar Anket Gazeteler İletişim RSS
Bursa Takip Haber  |  Haberiniz olsun
  • BURSA HABER
  • BURSASPOR
  • EKONOMİ
  • GÜNDEM
  • ASAYİŞ
  • SİYASET
  • SPOR
    • FUTBOL
    • BASKETBOL
    • TENİS
    • VOLEYBOL
  • EĞİTİM

Kategoriler
  • BURSA HABER
  • BURSASPOR
  • EKONOMİ
  • GÜNDEM
  • ASAYİŞ
  • SİYASET
  • SPOR
  • EĞİTİM
  • DÜNYA
  • SAĞLIK
  • TEKNOLOJİ
  • KÜLTÜR - SANAT
  • YEREL
  • RÖPORTAJ
  • GENEL
Uygulamalar
  • Yazarlar
  • Video
  • Galeri
  • Rehber
  • İlanlar
  • Anket
  • Namaz
  • Gazeteler
  • Sitene Ekle
  • Puan Durumları
  • Mail Bülteni
  • RSS
Diğer Sayfalar
  • Canlı Yayın
Kurumsal
  • İletişim
  • Künye
  • Yayın İlkeleri
  • Kurallar
  • Gizlilik
  • Kullanıcı Sözleşmesi
  • Veri Politikası
SONDAKİKA
21:08 Servis minibüsünün çarptığı 6 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti
21:04 Fatih’te döviz bürosundaki silahlı kavgayla ilgili 9 şüpheli gözaltına alındı
20:59 Edirne’de kontrolden çıkan araç bariyerlerin üzerinde 35 metre sürüklendi
20:46 Kamyona çarpan motosiklet sürücüsü hayatını kaybetti
20:45 HEKİMSEN’in öncelikli hedefi Hekimlik Meslek Kanunu
20:13 Bakan Bolat: "Milli geliri 23 yılda 238 milyar dolardan 1.7 trilyon dolara bu sene yarısı itibariyle yükseltmeyi başardık"
19:51 Basketbol Şampiyonlar Ligi: Körfez Basket: 91 - Kolossos Rodos: 79
19:51 Beylikdüzü’nde 1 buçuk milyonluk hırsızlığa suçüstü: 3 şüpheli yakalandı
19:37 Haber alınamayan esnafın cansız bedeni tarlada bulundu
19:23 Sanık Alican Akün: "Murat Ongun’un eşinin firması BYZAG’a herhangi bir ürün almadan ödeme yaptım sadece"
  1. Anasayfa
  2. KÜLTÜR - SANAT
  3. Dünya Öykü Günü Nilüfer’de kutlandı

Dünya Öykü Günü Nilüfer’de kutlandı

Dünya Öykü Günü, Nilüfer Belediyesi ve Bursa Yazın ve Sanat Derneği iş birliğiyle düzenlenen etkinlikte kutlandı. BUYAZ Öykü Günü Onur Ödülü’nün yazar Zafer Doruk’a verildiği etkinlikte Ayla Kutlu’nun kaleme aldığı 2024 yılı Dünya Öykü Günü Bildirisi de okundu.. Dünya Öykü Günü, Nilüfer Belediyesi ve Bursa Yazın ve Sanat Derneği iş birliğiyle düzenlenen etkinlikte kutlandı. BUYAZ Öykü Günü Onur Ödülü’nün yazar Zafer Doruk’a verildiği etkinlikte Ayla Kutlu’nun kaleme aldığı 2024 yılı Dünya Öykü Günü Bildirisi de okundu. Dünya Öykü Günü, Nilüfer Belediyesi ile Bursa Yazın ve Sanat Derneği (BUYAZ) iş birliğiyle Akkılıç Kütüphanesi’nde düzenlenen etkinlikte kutlandı. Nilüfer Belediyesi Başkan Yardımcıları Remzi Çınar ile Tezcan Öztürk ve öyküye gönül verenlerin katıldığı gecede açılış konuşmasını Bursa Yazın ve Sanat Derneği Başkanı Bülent Elitok yaptı. Elitok, “15 yıldır Nilüfer Belediyesi ile bu anlamlı etkinliği düzenliyoruz. Öykü yaşamın içerisinde kesitleri, insanın hikayelerini anlatan yazım türüdür. Maalesef gün geçtikçe insanlarda okuma alışkanlığı azalıyor. Artık okurlar kısa öykülere daha fazla zaman ayırıyor. Sanat bir toplumun ilerlemesinde temel itici güçtür. Toplumların gelişen dünyaya ayak uydurabilmeleri bilim ve sanatın ışığında ilerlemeyle mümkün olacaktır” dedi. Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Remzi Çınar’da 15 yıldır süren etkinliğin önemine değindi. Nilüfer Belediyesi olarak böylesine değerli bir etkinliğin içinde olmaktan onur duyduklarını ifade eden Çınar, BUYAZ Öykü Günü Onur Ödülü’ne değer görülen Zafer Doruk’u da kutladı. Açılış konuşmalarının ardından, bu yıl Türkiye Yazarlar Birliği adına Ayla Kutlu’nun kaleme aldığı 2024 Dünya Öykü Günü Bildirisini yazar Nursel Aras okudu. Bildiride, “Doğmak ve yaşıyor olmak tükenmeyen bir öyküdür. Öyküyü anlatı konularıyla, sınırları en geniş yazın türü olarak niteleyebiliriz. Yalnız yazarını değil, gözüne ve oradan iç dünyasına ulaştığı okuru da sıradanlıktan çıkarır. Genellikle küçük hacimli sayılan bu yazı türünün yaşamımızdaki yerini senede bir gün toplumsal etkinlikle onurlandırmayı nitelendiriyor, bu yolda harcanan emeklerin sahiplerine saygılarımı sunuyorum. Öyküde insanları tiryaki kılmak gibi bir özellik de vardır. Bu yüzden öykücüler, kuşaklar boyunca yeni anlatımları sanat dünyamıza sunarak, algımızı yüceltir, derinliğimizi artırırlar” ifadelerine yer verildi. Bildirinin okunmasının ardından BUYAZ Öykü Onur Ödülü’nün takdimine geçildi. Ödüle layık görülen Zafer Doruk’a ödülünü Remzi Çınar ve Bülent Elitok verdi. Dünya Öykü Günü etkinliği Zafer Doruk ile gerçekleşen söyleşi ile devam etti. Doruk, söyleşide Pelin Yılmaz’ın sorularını yanıtladı. Öykünün yaşamın bir parçası olduğunu vurgulayan Doruk, gerçek hikayelere dayanan öykülere değer verdiğini açıkladı. Öyküleri yaşamın aynası olarak nitelendiren Zafer Doruk, yaşam var oldukça hikayelerin yazılmaya devam edeceğini ifade etti. Doruk, ödüle layık görüldüğü için mutluluğunu da dile getirerek, değer görenlere teşekkür etti.

 
17-02-2024 10:59
Abone Ol Google Publisher
Dünya Öykü Günü Nilüfer’de kutlandı
YORUMLAR
  • Website
KÜLTÜR - SANAT
Ayvalık’ta Aydilge konserine yoğun ilgi
Ayvalık’ta Aydilge konserine yoğun ilgi
Yıldırım’da tarihi yapı kütüphane oluyor
Yıldırım’da tarihi yapı kütüphane oluyor
Eker’in lezzeti yıldızlı noktaları, dijital platformda buluşuyor
Eker’in lezzeti yıldızlı noktaları, dijital platformda buluşuyor
Başkan Akın, Manyas’ın kurtuluşunu kutladı
Başkan Akın, Manyas’ın kurtuluşunu kutladı
Pabucu dama atıldı, yüz yıllık Ahilik geleneği Tekirdağ’da canlandırıldı
Pabucu dama atıldı, yüz yıllık Ahilik geleneği Tekirdağ’da canlandırıldı
Çok Okunanlar
1
Bursa’da Bir Gençlik Festivali’nde Poizi coşkusu
2
A Milli Erkek Voleybol Takımı, Romanya’ya mağlup oldu
3
Fenerbahçe’nin 12 maçlık galibiyet serisi sona erdi
4
Trafik kazası sonrası çıkan yumruklu ve sopalı kavga kamerada
5
Edirne’de 10 düzensiz göçmen yakalandı
Loading...
Yükleniyor...
Sonraki

© 2026 Tüm hakları saklıdır. Sistem : Gazisoft Haber Yazılımı


  • BURSA HABER
  • BURSASPOR
  • EKONOMİ
  • GÜNDEM
  • ASAYİŞ
  • SİYASET
  • SPOR
  • EĞİTİM
  • DÜNYA
  • SAĞLIK
  • TEKNOLOJİ
  • KÜLTÜR - SANAT
  • YEREL
  • RÖPORTAJ
  • GENEL

İletişim Künye Yayın İlkeleri Kurallar Gizlilik Kullanıcı Sözleşmesi Veri Politikası
Haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez. Kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.

Haber : Dünya Öykü Günü Nilüfer’de kutlandı