Bursa Dadaşlar Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mikail Kaya ve yönetim kurulunun düzenlediği program, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı.

Şenliğin ilk günü olan 1 Haziran  Cumartesi günü Türk Halk Müziği Sanatçıları Kadir Yazıcıoğlu, Nejdet Kahraman,Fatih Tekin,Recep Bayram ve Selami Durmuş'un seslendirdiği Erzurum Yöresi'ne ait türkülerle davetlilere unutamayacakları bir konser sundu.


3 Haziran Pazar günü gerçekleştirilen Şenliklerin devamında Karakucak Güreşleri müsabakası yapıldı. Çok sayıda sivil toplum kuruluşu üyesi, siyasi parti temsilcileri, muhtar ve davetlilerin izlediği programda konuşan dernek başkanı Mikail Kaya, "  Değerli Misafirler, Kıymetli Sivil Toplum Kuruluşu Üyeleri, Saygıdeğer Siyasi Parti Temsilcileri ve Muhtarlarımız,

Bugün burada, Dadaşlar Derneği olarak geleneksel hale getirdiğimiz güreş ve şenlik etkinliğimizin 21. yılını kutlamanın mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz. Hepiniz hoş geldiniz, şeref verdiniz.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da bir araya gelerek kültürümüzü, geleneklerimizi ve sporun birleştirici gücünü hep birlikte yaşıyor ve yaşatıyoruz. Bu etkinlikler, bizleri bir araya getiren, birlik ve beraberliğimizi pekiştiren önemli anlar sunuyor. Güreş, tarihimizde ve kültürümüzde önemli bir yere sahip. Bu geleneği sürdürmek, genç nesillere aktarmak bizler için büyük bir sorumluluk ve onur.

Bu organizasyonun gerçekleşmesinde emeği geçen herkese, derneğimizin değerli üyelerine, sponsorlarımıza ve katkıda bulunan tüm dostlarımıza en içten teşekkürlerimi sunuyorum. Ayrıca, bu güzel etkinlikte bizlerle birlikte olan siz değerli misafirlerimize de teşriflerinizden dolayı minnettarım.

Dadaşlar Derneği olarak, toplumsal dayanışmanın ve birlikte olmanın ne kadar değerli olduğunun bilincindeyiz. Her yıl düzenlediğimiz bu etkinliklerin amacı da tam olarak budur; birlikteliğimizi güçlendirmek, gençlerimize örnek olmak ve kültürel değerlerimizi yaşatmaktır. Sizlerin destekleriyle bu hedeflerimize ulaşacağımıza inanıyorum.

Sözlerime son verirken, tüm güreşçilerimize başarılar diliyor, şenliğimizin herkes için keyifli ve unutulmaz anılarla dolu geçmesini temenni ediyorum. Hepinize tekrar hoş geldiniz diyor, saygılarımı sunuyorum." ifadelerine yer verdi.

Gerçekleştirilen Şenlikler sonunda Genç güreşçilere Erzurum'un Bursa'daki en çok sevilen Şehir Hastanesi sağlık çalışanlarından Güven Açar tarafından takdim edildi.
Diğer ödüller ise Güreş ağası ve önemli misafirleri tarafından takdim edildi.