BURSA HABER
Giriş Tarihi : 31-01-2022 17:26   Güncelleme : 31-01-2022 17:26

Bursa'da "Çekirge Teras Projesi"nde sona yaklaşıldı

Bursa'da

Bursa Büyükşehir Belediyesi, 30 yıldır atıl halde duran Çelik Palas Oteli ek binalarını yıkarak, bölgeyi sosyo-kültürel buluşma mekanına dönüştürmeye ve vatandaşların istifadesine sunmaya hazırlanıyor.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı iş birliğiyle hayata geçirilecek "Çekirge Teras Projesi" kapsamında yıkım kararı verilen 6 blok, 36 daire, 250 oda ve daha birçok müştemilatı bulunan yapının A Blok'un çatı katı ile açığa çıkan bodrum katlar dahil olmak üzere 12 katın yıkımı geçen aylarda tamamlandı.

Yıkım çalışmalarında toplam 31 bin 740 metrekarelik inşaat alanı yok edildi. Böylelikle Uludağ eteklerini perde gibi kapatan beton kütle kalkarken, alandan yaklaşık 1000 kamyon moloz nakli yapıldı. Yıkım çalışmalarının tamamlanmasıyla, bölgeye nefes aldıracak Çekirge Teras Projesi uygulamasına geçilecek. Böylelikle, 20 yıldır atıl kalan bölge, yapılacak çalışmalarla tekrar Bursalıların hizmetine sunulacak.

Bölgede incelemelerde bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, yıkım çalışmaları ve yürütülen proje hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Aktaş, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un katılımıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bilgileri dahilinde gerçekleştirilen Çekirge Teras Projesi'nde yıkım işlemlerinin son aşamaya geldiğini bildirdi.

Çalışmaların hummalı şekilde devam ettiğini belirten Aktaş, şunları ifade etti:

"Proje bir miktar gecikti ama şubat sonunda projenin lansmanını yapacağız. Bursa'mız çok güzel bir mekanı daha kazanmış olacak. Kötü görüntüden de kurtulmuş olacağız. Burada 30 senedir kullanılmayan, atıl ve inşaat aşamasında bir bina söz konusuydu. Şimdi Çekirge Teras Projesi içerisinde özellikle gençlerin doya doya istifade edeceği mekanlar oluşturulacak. Proje bittiğinde, bölge Bursa'ya hayat verecek. Gençler başta olmak üzere, Bursalılara sosyal yaşam alanı olarak hizmet verecek. Mart başı gibi projeyi netleştirdikten sonra, hemen ihalesini gerçekleştirip 1 yıl içerisinde tamamlamayı düşünüyoruz. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Hayırlı olsun."