BURSA HABER
Giriş Tarihi : 12-06-2023 16:26   Güncelleme : 13-06-2023 09:30

Bursa Çimento Fabrikası Ortaokulu “büyülemeye” devam ediyor

 Son yıllarda gerek akademik gerekse de sosyal etkinliklerdeki başarılarıyla adından sıkça söz ettiren, Bursamızın nezih okullarından biri haline gelen Bursa Çimento Fabrikası Ortaokulu perşembe akşamı Ahmet Vefik Paşa Tiyatro Salonu’nda yine izleyenleri mest etti.

Bursa Çimento Fabrikası Ortaokulu “büyülemeye” devam ediyor

 Son yıllarda gerek akademik gerekse de sosyal etkinliklerdeki başarılarıyla adından sıkça söz ettiren, Bursamızın nezih okullarından biri haline gelen Bursa Çimento Fabrikası Ortaokulu perşembe akşamı Ahmet Vefik Paşa Tiyatro Salonu’nda yine izleyenleri mest etti. Tiyatro ve koro olarak iki ayrı sunum gerçekleştiren okul öğrencileri izleyenlere güzel bir yaz akşamı yaşattılar.

Konu ile ilgili Okul Müdürü Turgay ÇETİNKAYA yaptığı açıklamada: “Bu akşam izleyenlere muazzam bir tiyatro eseri ve harika bir müzik şöleni sunduğumuza inanıyorum. Öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz bir yıl boyunca bu akşam için hazırlandılar. Sergiledikleri oyun ve verdikleri konserle bizleri geçmişe götürdüler. Öğretmenleri olarak onları sahnede görmek bizleri olağanüstü keyiflendirdi. Evlatlarımız bizim en kıymetlilerimiz. Hepsinin gözlerinin içinin gülmesi için ben ve öğretmen arkadaşlarım durmadan çalışacağız.” Dedi

Milli Mücadele Dönemini Anlatan Tiyatro Gösterisi: Anadolu Ateşi

Bursa Çimento Fabrikası Ortaokulu öğrencileri kültür ve sanat alanında bir kez daha başarısını gösterdi. Tiyatro Klübü öğrencilerinin büyük emek ve özveri ile hazırladığı “Anadolu Ateşi” adlı tiyatro oyunu 8 Haziran akşamı Ahmet Vefik Paşa Tiyatro Salonu’nda sahneye kondu.

 Oyuncuların sahne performansı göz doldururken; dekor, kostüm, ses, ışık gibi teknik unsurların da öğrenciler tarafından yürütüldüğü bu gece izleyicilerden tam not aldı.

İngilizce Öğretmeni Duygu KELKİTLİOĞLU ile oyunun yönetmenliğini üstlenen Türkçe Öğretmeni Nurcan AYDEMİR KURTOĞLU “oyun öğrencilerin farklı alanlarda kendilerini ifade edebilmelerine olanak sağladığı gibi yeteneklerini keşfedebilmeleri için eşsiz bir fırsat oldu.” dedi.

Ahmet Vefik Paşa’da “Yeşilçam Esintisi”

Müzik Öğretmeni Esra DIRAP etkinlikle ilgili “Bursa Çimento Fabrikası Ortaokulu okul korosu olarak sene başından beri özverili olarak çalışmalarımızın sonucu olarak yıl sonu etkinliğimizi sergilemekten gurur duyduk.  Yeşilçam’ın unutulmaz eserleriyle koro çalışması yapmak öğrencilerimizin müzikal yeteneklerini geliştirmeleri ve eğlenceli bir deneyim yaşamaları için fırsat oldu. Bu tür etkinlikler öğrencilerin özgüvenlerini arttırırken aynı zamanda Yeşilçam müziğine olan ilgilerini ve sevgilerini de pekiştirdi. Bu süreçte desteğini bizden hiç esirgemeyen başta Okul Müdürüm Turgay ÇETİNKAYA ve Müdür Yardımcılarım Emir SUNAR, Bilal BEDİR okul aile birliği başkanımız Beyhan UMUTLU’ya şükranlarımı sunarım.