AXA Sigorta, kapsayıcılık vizyonu doğrultusunda Dünya Engelliler Birliği ile anlamlı bir iş birliğine imza attı. Dünya Engelliler Haftası’nda duyurulan proje kapsamında, engelli bireylerin sigorta sektöründe eğitim alarak yetkinlik kazanmasını ve istihdama daha güçlü katılım sağlamasını destekleyecek erişilebilir bir eğitim platformu hayata geçirilecek.

AXA Sigorta, kapsayıcılık vizyonu doğrultusunda engelli bireylerin eğitim ve istihdama erişimini destekleyecek yeni bir sosyal sorumluluk projesini hayata geçirdi. Dünya Engelliler Birliği ile yapılan iş birliği kapsamında geliştirilecek erişilebilir eğitim platformu sayesinde, katılımcıların sigorta sektöründe yetkinlik kazanması ve mesleki gelişimlerini güçlendirmesi hedefleniyor. Dünya Engelliler Haftası’nda duyurulan proje, eğitimden sertifikasyona uzanan kapsamlı yapısıyla sektörde kapsayıcılık anlayışına katkı sağlamayı amaçlıyor.
"Engelli bireylerin yaşamlarına dokunmaya devam edeceğiz"
Değerler ortaklığına ilişkin açıklamada bulunan AXA Sigorta CEO’su Yavuz Ölken şunları söyledi: "AXA Sigorta olarak, insanların hayatına dokunan işlerin gerçek anlamda değer oluşturduğunu görüyoruz. Dünya Engelliler Birliği ile bizi bir araya getiren unsur da bu ortak bakış açısıdır. Hayata geçirdiğimiz projeyle engelli bireylerin bilgiye ve gelişim fırsatlarına çok daha kolay erişebilmelerini amaçlıyoruz. Eğitim, teknoloji ve sektör deneyimlerini bir araya getiren bu yapının, sigortacılık ekosistemi için de değerli bir örnek oluşturacağına inanıyoruz. Başta Metin Şentürk olmak üzere tüm paydaşlara, gönül ve destek verenlere teşekkür ederiz. Bu iş birliğiyle, engelli bireylerin yaşamlarına dokunmaya ve sektörde kalıcı bir etki oluşturmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.
"Bu proje üretim ve hayatta güçlü kalma projesidir"
Bu iş birliğinin, erişilebilir eğitim ve mesleki gelişim açısından önemine dikkat çeken Dünya Engelliler Birliği Başkanı Metin Şentürk, "Farklı sektörlerde kapsayıcılığı güçlendirecek çalışmaların yaygınlaşmasının büyük önem taşıdığını düşünüyoruz. Eğitimin sonunda mezunlarımızın sigorta sektöründe faaliyet gösteren şirketlerde, acente dağıtım kanallarında, çağrı merkezlerinde, operasyon birimlerinde ve dijital kanallarda aktif olarak istihdam edilmeleri için arz ve talebin buluşmasına destek olacağız. Bu proje bir STK tarafından yapılan en büyük istihdam projesi. Bu proje AXA, Arts-B-Rock ve Dünya Engelliler Birliği iş gücüdür. 2 bin engellinin Engelliler Haftası’nda umut, üretim ve hayatta güçlü kalma projesidir. Geçen hafta Cumhurbaşkanımıza dosyayı bizzat ilettim. Kendisi bu çalışmanın destekçisi olduğunu, hayırlısı olması dileklerini bizlerle paylaşarak engelli kardeşlerime iletmemi istedi. Bu bir başlangıç. Biz 2 bin diyoruz, inşallah o güzel insanlarımız; 2 bin olacak, 22 bin olacak. Yanımızda 52 ülkede faaliyet gösteren çok büyük bir AXA var. Şunu söylemek istiyorum: Ben bu aileye gelmeden önce AXA ismini biliyordum ama bu kadar içine girmemiştim. O kadar güzel her şeyi empati yaparak onların yerine koymuşlar. Birçok yerde hiçbir şey isteyemedik, o kadar içten, o kadar güzel ki. O yüzden bu aileye çok teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.