BURSA HABER
Giriş Tarihi : 01-11-2023 14:45

9 yaşındaki çocuğa biber gazı sıkan şahıs yakalandı...Mağdur aile konuştu

Bursa’da sokakta arkadaşı ile otururken biber gazlı saldırıya uğrayan 9 yaşındaki Yusuf Emir, hastanedeki tedavisinin ardından taburcu oldu. Bisikletli şüpheli ise Bursa Asayiş Şube Müdürlüğü, Gasp Büro Amirliği ekipleri tarafından yakalandı. Travma yaşayan aile ise o anları anlatırken şüphelinin cezasız kalmamasını istedi..

9 yaşındaki çocuğa biber gazı sıkan şahıs yakalandı...Mağdur aile konuştu

Olay, merkez Osmangazi ilçesi Dikkaldırım Mahallesi’nde meydana geldi. Güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde, arkadaşıyla oturan Trabzonspor formalı 9 yaşındaki bir çocuk, sokak arasında bisikletiyle ilerleyen bir kişinin önce hakaretlerine ardından biber gazlı saldırısına uğradı. Acı içinde kalan çocuk nefes almaya çalışırken, saldırgan bisikletiyle olay yerinden kaçtı. Saldırının ardından fenalaşan çocuk, hastanede tedavi altına alındı.
Yaşadığı olayı anlatan 9 yaşındaki Yusuf Emir Bolat, “29 Ekim’i kutladıktan sonra maça gitmiştik. Maçtan sonra eve dönüyorduk. Kapının önünde dondurma yiyorduk. Birkaç dakika sonra aşağıdan bir tane bisikletli adam geldi. Cebinden biber gazı çıkardı. ‘Sen Trabzonlu musun’ dedi, ‘evet’ dedim. ‘Trabzonspor eziktir’ dedi, gözüme biber gazı sıktı. O adam yüzünden hastanelik oldum” dedi.
“Tansiyonu 18’e çıktı”
Camdan oğlunun çığlık sesine çıktığını belirten anne Sonay Bolat, “1-2 dakikalığına yanlarından ayrılmıştım, camdan çığlık seslerine çıktım. Yanlarına indiğimde bana anlattı ama mantığım hiçbir şekilde almadı. Komşularımız sağ olsun sularla gözlerini yıkamışlar. Ambulans geldi, hastaneye kaldırdık. Küçücük çocuğun tansiyonu 18’e çıktı. Çocuğuma bir şey olacak diye çok korktum. Neye uğradığımızı şaşırdık. Sabah hastaneden geldik, karakola gittik. Çocuk şubede avukat eşliğinde ifadesini verdi. Hastaneye tekrar geri döndük, adli tıpta muayenesi yapıldı. Çocukta yoruldu biz de yorulduk, keşke olmasaydı” diye konuştu.
“Dün sokakta oynamak istedi, gözümün içine baktı”
Çocuğunun sokakta oyun oynamasına devam edeceğini söyleyen Bolat, “Çocuğumun hayat standartlarını kısıtlamayacağım. O yine sokakta oyun oynayacak. Ben neden korkayım bunu yapan korksun. Bunu yapmaya teşebbüs edecek insanlar korksun. Küçücük çocuğa yapmışlar, bunu yetişkine bile yapmasınlar. Ben ve çocuğum bu olaydan çok etkilendik, herkes başka bir şey düşünürken ben pedagog bulmaya çalıştım. Dün sokakta oynamak istedi, gözümün içine baktı” dedi.
Zanlı yakalandı
Bursa Valiliği’nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Bazı basın yayın organları ile sosyal medyada yer alan 29.10.2023 günü Osmangazi ilçesi, Dikkaldırım Mahallesi’nde meydana gelen ’Kasten Yaralama’ (Biber gazı sıkmak suretiyle) olayı ile ilgili olarak aşağıdaki bilgilerin kamuoyu ile paylaşılması gerektiği anlaşılmıştır. Meydana gelen saldırıda yaralanan Y.E.B. isimli vatandaşımızın taburcu edildiği ve sağlık durumunun iyi olduğu bilgisi alınmıştır. Söz konusu olay görüntülerinden hareket edilerek müşteki Y.E.B.’yi darp ettiği tespit edilen faili meçhul şüphelisi V.İ. isimli şahıs 01.11.2023 tarihinde Emniyet birimlerimizce 3 adet biber gazı ile birlikte yakalanmış olup gerekli yasal işlemler için ilgili birimimize intikal ettirilmiştir."
Öte yandan sorgusu tamamlanan zanlı Asayiş Şube Müdürlüğü’nden adliyeye sevk edildi.