Edremit’in il olma hedefinde başkanlar el ele

Balıkesir’in Edremit Belediye Başkanı Mehmet Ertaş, Edremit’in il olması hedefi doğrultusunda Körfez belediye başkanlarını ziyaret ederek ortak hareket ve dayanışma çağrısında bulundu.

GÜNDEM - 06-11-2026 16:05

Balıkesir’in Edremit Belediye Başkanı Mehmet Ertaş, Edremit’in il olması hedefi doğrultusunda Körfez belediye başkanlarını ziyaret ederek ortak hareket ve dayanışma çağrısında bulundu.
Edremit Belediye Başkanı Mehmet Ertaş’ın öncülüğünde gerçekleştirilen geniş katılımlı istişare toplantısının ardından girişimlerine ara vermeden başlayan Başkan Ertaş; Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy, Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler ve Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin’i makamlarında ziyaret etti. Ziyaretlerde Edremit Belediye Başkan Yardımcısı Cavit Cebeci de hazır bulundu.
Görüşmelerde Edremit’in il olması talebinin yalnızca bir ilçenin değil, tüm Edremit Körfezi’nin ortak geleceğini ilgilendirdiği vurgulandı. Bölgenin nüfusu, ekonomik gücü, üretim kapasitesi, turizm potansiyeli ve stratejik konumunun bir bütün olarak değerlendirilmesi gerektiğine dikkat çekilerek, il olma hedefi için ilçeler arası dayanışmanın güçlendirilmesi konusunda ortak irade ortaya konuldu.
Şehir dışında olması nedeniyle ziyaret programına katılamayan Gömeç Belediye Başkanı Melih Bağcı’nın da sürece destek verdiği, en kısa sürede kendisiyle de bir araya gelinerek görüş alışverişinde bulunulacağı belirtildi.
Ziyaretlerin ardından değerlendirmede bulunan Edremit Belediye Başkanı Mehmet Ertaş, Körfez belediye başkanlarına misafirperverlikleri ve katkıları için teşekkür ederek, "Edremit’imiz, geçmişiyle, bugünüyle ve sahip olduğu potansiyeliyle artık kabuğuna sığmıyor. Bu haklı davada sadece Edremit halkıyla değil, Körfezimizdeki tüm paydaşlarımızla, kıymetli belediye başkanlarımızla omuz omuza yürüyoruz. Havran, Burhaniye ve Ayvalık belediye başkanlarımızla gerçekleştirdiğimiz buluşmalarda gördüğümüz birlik ve beraberlik tablosu en büyük güvencimizdir. Ortak akılla, inançla ve kararlılıkla Edremit’imizi hak ettiği il statüsüne kavuşturana kadar çalışmaya devam edeceğiz" dedi.
Günün Diğer Haberleri

Sakarya’da Türk bayrağına ve devlete hakaret eden şüpheli yakalandı

16:09 - ASAYİŞ

Edremit’in il olma hedefinde başkanlar el ele

16:05 - GÜNDEM

Burak Sarımola: "Oyunculuk mesleğinin yerini ünlülük aldı"

16:03 - GÜNDEM

A Milli Takım aday kadrosuna seçilen Serhat sevincini böyle yaşadı

16:03 - SPOR

Türkiye İş Bankası, COP31’de geniş bir panel programıyla yer alacak

16:01 - EKONOMİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Tüm savaşların, krizlerin, trajedilerin barışçıl yollarla çözülmesi için elimizden geleni yapıyoruz. Birileri yolumuzdan çevirmeye çalışsa da bundan asla geri adım atmayacağız."

15:49 - GÜNDEM

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye söz konusu olduğunda aslan kesilenler mesele soykırım şebekesi olunca kağıttan kaplana dönüşüyorlar. Bu çifte standardın ta kendisidir. Ülkemize karşı alenen haksızlık yapılmasını içimize sindi

15:49 - GÜNDEM

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye söz konusu olduğunda aslan kesilenler mesele soykırım şebekesi olunca kağıttan kaplana dönüşüyorlar. Bu çifte standardın ta kendisidir. Ülkemize karşı alenen haksızlık yapılmasını içimize sindi

15:49 - GÜNDEM

Sergen Yalçın: "Kim hak ediyorsa burada olacak"

15:48 - SPOR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Harabeye çevrilen Gazze’de bugün bile insanlar enkaz yığınları içinde hayata tutunmaya çalışıyor. Bu cinnet hali karşısında sergilenen acizliğin hiçbir haklı sebebi olamaz. Vicdan taşıyan herkesin ses

15:44 - GÜNDEM