Büyükşehir’den öğrencilere 650 milyon TL’lik destek
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin 2026-2027 eğitim-öğretim yılı için hayata geçirdiği eğitim desteğine başvurular başladı. İlkokuldan doktoraya kadar farklı eğitim kademelerindeki öğrencileri kapsayan destek programı için 650 milyon TL bütçe ayrıldı.
EĞİTİM - 04-10-2026 16:34
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin 2026-2027 eğitim-öğretim yılı için hayata geçirdiği eğitim desteğine başvurular başladı. İlkokuldan doktoraya kadar farklı eğitim kademelerindeki öğrencileri kapsayan destek programı için 650 milyon TL bütçe ayrıldı.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, ihtiyaç sahibi ailelerin eğitim gören çocuklarına yönelik desteğini yeni eğitim-öğretim yılında da sürdürüyor. 1 Ekim Perşembe günü başlayan başvurular, 16 Ekim Cuma günü sona erecek. İlkokuldan doktoraya kadar çeşitli öğrenim düzeylerindeki öğrencilere 10 bin TL ile 30 bin TL arasında ödeme yapılacak. Başvuru sürecine ilişkin tüm bilgilendirmeler ve online başvurular kocaelibursu.com adresi üzerinden gerçekleştirilecek
Eğitim kademesine göre destek tutarı değişiyor
İlkokul ve ortaokul öğrencilerine sağlanacak 10 bin TL’lik desteğin 5 bin TL’si Kasım, kalan 5 bin TL’si ise Şubat ayında 41 Kart hesaplarına yatırılacak. Lise öğrencilerine 9 ay boyunca aylık 2 bin TL olmak üzere toplam 18 bin TL eğitim desteği verilecek. Ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencileri ise 10 ay boyunca aylık 3 bin TL olmak üzere toplam 30 bin TL destekten yararlanabilecek. Yükseköğrenim desteğine başvuracak öğrencilerin başvuru tarihi itibarıyla 30 yaşından gün almamış olması gerekecek.
Başka şehirde okuyanlar da başvurabilecek
Üniversite öğrencilerinin Kocaeli’de eğitim görmesi şartı aranmayacak. Ailesinin ikameti Kocaeli’de bulunan öğrenciler, Türkiye’nin farklı şehirlerindeki üniversitelerde eğitim görmeleri halinde de destek için başvuru yapabilecek.
Başvuru şartları belirlendi
Eğitim desteğine Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan ihtiyaç sahibi öğrenciler başvurabilecek. İlkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinde ailenin Kocaeli’de ikamet etmesi ve öğrencinin örgün eğitim kapsamında devlet okulunda öğrenim görmesi şartı aranacak. Özel okulda eğitim gören öğrenciler ise yüzde 100 burslu olmaları halinde destekten yararlanabilecek. Şehit ve gazi çocukları da eğitim desteğine şartsız başvurabilecek.