BEDAŞ, güçlü enerji altyapısı için 25 ilçede 597 muhtarla bir araya geldi
BEDAŞ, Avrupa Yakası’ndaki 25 ilçede toplam 597 muhtarla bir araya gelerek bölgesel ihtiyaçları, yatırım ve bakım çalışmalarını, aydınlatma hizmetlerini ve elektrik kesintilerine ilişkin konuları değerlendirdi. Farklı birimlerin katılımıyla gerçekleştirilen toplantılarda, muhtarların talep ve önerileri dinlenerek çözüm süreçlerinde koordinasyonun güçlendirilmesi hedeflendi.
EKONOMİ - 19-10-2026 13:33
BEDAŞ, Avrupa Yakası’ndaki 25 ilçede toplam 597 muhtarla bir araya gelerek bölgesel ihtiyaçları, yatırım ve bakım çalışmalarını, aydınlatma hizmetlerini ve elektrik kesintilerine ilişkin konuları değerlendirdi. Farklı birimlerin katılımıyla gerçekleştirilen toplantılarda, muhtarların talep ve önerileri dinlenerek çözüm süreçlerinde koordinasyonun güçlendirilmesi hedeflendi.
İstanbul Avrupa Yakası’nda elektrik dağıtım hizmeti sunan Boğaziçi Elektrik Dağıtım A.Ş. (BEDAŞ), bölgesel ihtiyaçları yakından takip etmek ve vatandaşların taleplerine daha etkin yanıt verebilmek amacıyla 25 ilçede, toplam 597 muhtar ile bir araya geldi. 2026 yılı içerisinde gerçekleştirilen toplantılarda, ilçelerin ihtiyaçları ve bölgesel öncelikleri görüşüldü. Şirket, yürüttüğü çalışmalar hakkında bilgi verirken muhtarların talep ve önerilerini dinledi. Yatırım ve bakım çalışmalarından aydınlatma hizmetlerine kadar pek çok konu ele alındı.
19 Ekim Muhtarlar Günü’nde, muhtarlara teşekkür
Muhtarların mahallelerin ihtiyaçlarının belirlenmesi ve ilgili kurumlara aktarılmasında çok önemli bir görev üstlendiklerini belirten BEDAŞ Genel Müdürü Murat Yiğit, "Özellikle elektrik dağıtım hizmetleri gibi günlük yaşamı doğrudan etkileyen alanlarda muhtarlar, bölgesel sorunların tespit edilmesine, taleplerin doğru kanallara iletilmesine ve çözüm süreçlerinin takibine katkı sağlıyor. Bu vesile ile 19 Ekim Muhtarlar Günü’nde tüm muhtarlarımıza bizlere ve abonelerimize verdikleri destek için BEDAŞ olarak teşekkür ediyoruz. Vatandaşların sesini bizlere ulaştıran muhtarlarımızla iş birliğimizi güçlendirerek sürdürmeyi, bölgesel ihtiyaçları daha yakından takip etmeyi ve hizmet kalitemizi sürekli geliştirmeyi önemsiyoruz. Muhtarlarımızla kurduğumuz güçlü iletişim sayesinde sahadaki ihtiyaçları daha iyi anlayarak çözüm odaklı çalışmalarımıza devam edeceğiz" dedi.
Farklı birimler aynı masada buluştu
Şirketin hizmet verdiği 25 ilçede düzenlediği buluşmalarda, ilgili bölgelerde yürütülen çalışmalar sunumlarla muhtarlara aktarıldı. Toplantılarda yatırım ve bakım faaliyetleri, elektrik kesintilerine ilişkin istatistikler, aydınlatma çalışmalarıyla ilgili bilgilendirme yapıldı. Sunumların ardından muhtarların bölgesel ihtiyaçlara ilişkin görüş ve önerileri dinlenerek ilgili birimlerle birlikte değerlendirildi. Böylece mahallelerden gelen geri bildirimlerin doğrudan ele alınması ve çözüm süreçlerinde kurum içi koordinasyonun desteklenmesi amaçlandı.
Muhtar buluşmalarına şirketin sistem işletme, yatırım, aydınlatma, şebeke operasyonları, ilçe işletme, kamu koordinasyon, müşteri deneyimi ve kurumsal iletişim birimlerinden temsilciler katıldı. Farklı uzmanlık alanlarından ekiplerin aynı toplantılarda yer alması, muhtarların aktardığı konuların ilgili birimler tarafından değerlendirilmesine ve ihtiyaçların bütüncül bir yaklaşımla ele alınmasına olanak sağladı.